נבחרת הנוער נסעה לאליפות אירופה כשהמטרה המוצהרת היא הישארות בדרג א' והחלום הוא לסיים באחד מחמישה המקומות הראשונים ולעלות לראשונה לאליפות העולם עד גיל 19 שתתקיים בקיץ הבא בשוויץ. אחרי ניצחון על לטביה, הגיע הפסד לאיטליה ואמש תבוסה לסרביה 101-73, שהפכה את תחושת סכנת הירידה לדרג ב' למוחשית יותר, בעיקר כי במשחק ההצלבה מחכה לנבחרת ספרד (יום רביעי בשעה 20:30). אם בגילאי העתודה נבחרת ישראל היא אחת המצליחות ואולי המצליחה ביותר באירופה בעשור האחרון, אז בנוער זו ספרד לצד סרביה. בשנה שעברה הספרדים הפסידו לסרבים בגמר ולפני כן זכו פעמיים ברציפות בתואר האירופי. נבחרות הנוער של ספרד וישראל נפגשו 3 פעמים בעבר וספרד ניצחה בכל המפגשים, אבל זה לא קרה בשנים האחרונות והמפגש האחרון היה בשנת 2008. דווקא בגילאי העתודה יש לנבחרת שלנו הצלחות אדירות מול ספרד, כולל שנה שעברה באותו מעמד, משחק ההצלבה, שמינית הגמר, עם ניצחון 52-59 לנבחרת של נועם יעקב ודני וולף.
כמו ישראל, ספרד סיימה את הבית המוקדם במאזן 2-1, מפתיע למדי, אבל צריך לזכור שמדובר בבית חזק במיוחד. ביום הראשון היא הפסידה לסלובניה 83-79, למחרת הביסה את פינלנד 56-78 ואמש הפסידה שוב לליטא 84-81, בידיעה שהתוצאה לא באמת משנה והיא מסיימת את הבית שלה במקום השני בזכות יחס סלים פנימי עדיף על פלנלנד וליטא שסיימה במאזן זהה.
ספרד וישראל שונות בעיקר במה שקשור למשחק ההגנה. בעוד ישראל ספגה בבית המוקדם 92 נקודות בממוצע, ספרד ספגה רק 74.3 למשחק, אבל מה שמעיד עוד יותר על ההבדלים בהגנה, הם אחוזי היריבות לשתי נקודות, ישראל סופגת 57 אחוזים מהטווח הזה, בעוד ספרד 45 בלבד.
התקפית הנבחרות די דומות. ישראל קולעת 81 נקודות למשחק עם 25 אחוזים לשלוש נקודות, ספרד קולעת 79.3 למשחק עם 24.3 מעבור לקשת.
לשתי הקבוצות יש כוכב גדול ושניהם גארדים. אצלנו זה בן שרף שמעמיד ממוצעים של 22.7 נקודות (שני באליפות), 4.3 ריבאונדים ו-6.3 אסיסטים (שלישי באליפות) ואצל הספרדים זה מריו סנט-סופרי שמוליך את האליפות בנקודות עם 23 למשחק, מוריד 6.3 ריבאונדים ומוסר את אותו מספר של אסיסטים בכל משחק ומשחק.
את ספרד מאמן חביאר זמורה, שכבר עמד פעמיים על הפודיום עם הנבחרות הצעירות של ספרד, מקום שני עם הקדטים ב-2018 ומקום ראשון עם הנוער שנה מאוחר יותר.